Miyavi

22. august 2011 at 10:18 | Kirma |  Země vycházejícího slunce (kultura, obřady,...)




Nejvýraznější umělec v Japonsku, představitel J-Rocku a Visual Kei Miyavi (pravým jménem Takamasa Ishihara) se narodil 14.9. 1981 v Hyogu v Japonsku. Jeho matka byla japonské národnosti a jeho otec z půlky korejské národnosti. V dětství se mu rodiče rozvedli a on žil s matkou a jejími rodiči.
V 15 si koupil kytaru, neboť kvůli zraněním nemohl hrát fotbal, ve kterém byl velmi dobrý.
V 17 letech Miyavi vstoupil do skupiny Dué Le Quartz, kde si říkal Miyabi. Jenomže v roce 2002 se skupina rozpadla, Miyavi se vydal na sólovou dráhu a přejmenoval se na jeho současné umělecké jméno.
Jeho první album se jmenovalo Gagaku a v roce 2003 natočil film o sobě s názvem Oresama, k němuž sám napsal scénář. Film vypráví o tom, že Miyavi usne a probudí se ve svém dětství a potká se tam se svým kamarádem Nishi, kterému říkají Shini a sám se sebou.
14.3. 2009 se oženil se zpěvačkou Melody, která čekala dítě. Miyavi tuto zprávu oznámil o měsíc později.
Má dvě dcery: 1. Lovelie Miyavi Ishihara (narozena 29.7. 2009)
2. Jewelie Aoi Ishihara (narozena 21.10. 2010)


Diskografie:
2002- Gagaku
2003- Galyuu
2005- Miyavizm
2006- Miv Pops
2006- Miyavi Uta ~Dokosou~
2007- 7 Samurai Sessions (We´re Kavki Boiz)
2008- Azn Pride (This Iz The Japanese Kabuki Rock)
2008- Miyavi Remixx Album (Room No. 382)
2009- Victory Road To The King Of Neo Visual Rock


Klipy+nějaká zábavná videa






P.S: Jinak doporučuju zhlédnout film Oresama, jinak totiž Miyaviho nepochopíte xDD Je možné, že ho dám sem na blog :)
 

Be the first one to judge this article.

Comments

1 Ria Kon Ria Kon | Web | 24. may 2012 at 19:21 | React

A heleme se náš velký Oresama :D

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.
 

Actual articles

Advertisement